Not Logged In Log In   Sign Up   Points Leaders
Follow Us    3:25 AM

Message Forum - Read Message

Category: Talk back to us! > Topics Add to favorite topics   Post new topicPost New Topic
Author Topic: Android App won't connect Back to Topics
JonOlivier

Rookie Author
Louisiana

Posts:3
Points:859,240
Joined:Dec 2010
Message Posted: Nov 20, 2012 9:10:02 AM

I've been having problems in the last two weeks with the Android mobile app. Frequently, when I try to enter gas prices, the program stays on the rotating circle for a long time, then gives a "Connection timeout. Please try again." error and closes. Has anyone else seen this problem? Today was the worst. I was never able to enter prices on the mobile app. I tried both on cellular and on WiFi Internet connections with the same error. Before this, I've used the Android app for years to update gas prices.
REPLIES (newest first) Topic is locked
Profile Pic
Don
Moderator
Message Posted: Nov 28, 2012 11:39:33 AM

@ sagnat

This sounds like a specific coverage issue that is outside our application's control, from what we've gathered, the reported bug is fixed and the app is once again 100% functional.

@ Dreamer4one5

Unfortunately we do not have any kind of point earning activity recorded for your username on Friday, 11/23/2012. There is a gap in your price posting history between 11/22/2012 and 11/24/2012. This is a separate issue that you can feel free to contact us about through site feedback

-Don
Profile Pic
sagnat
Champion Author Riverside

Posts:1,907
Points:758,395
Joined:Jun 2012
Message Posted: Nov 27, 2012 6:27:02 PM

I'm having Android connection issues right now, not so much with the app but rather the part of West Virginia I am in does not have Verizon coverage and the "extended" coverage via second party towers is pretty spotty. Until I figured that out I thought it was the program. How's your cell reception when this is happening?
Profile Pic
scoutmaster
Champion Author Pittsburgh

Posts:95,533
Points:3,763,590
Joined:Mar 2003
Message Posted: Nov 27, 2012 6:52:19 AM

I'm not having any issues with the Android app. I'm running v2.19 on a Droid X with Verizon as my service.
Profile Pic
movrshakr
Champion Author Florida

Posts:1,423
Points:1,899,675
Joined:Jan 2008
Message Posted: Nov 26, 2012 6:22:45 PM

.
Dreamer4one5, Off topic for this thread...you should open a separate one.

Be sure you are logged in when you report the prices!
Profile Pic
kwzh
Champion Author San Jose

Posts:22,986
Points:4,188,905
Joined:Jul 2001
Message Posted: Nov 25, 2012 2:07:27 AM

Einstein47: I'd suggest either Help -> Contact Us -> Leave Feedback, or Inbox -> Create New Message -> Moderator. I'm not sure what's the best category; I don't see one that's specific to app problems.

Dreamer4one5: Normally I'd recommend checking out FAQ 26, but I think the app situation is probably already a known issue. I don't know whether the points are never recorded, or if they're recorded when earned but then disappear, or if they remain on the points listings but the CD streak is nonetheless reset. The difference might be important to the developers. Have you ever checked immediately after earning the points, to make sure that they're recorded in your current score and/or your points history?
Profile Pic
Dreamer4one5
Sophomore Author Amarillo

Posts:158
Points:135,730
Joined:Sep 2011
Message Posted: Nov 25, 2012 12:38:47 AM

Im getting pretty bummed out. . my consecutive days keep resetting to 0 even though I have been submitting daily. . . Am I doing something wrong? For a quick example, early Thurs morning, we left town for the holiday and I made sure to report prices along the way from home (Tx) to our destination (NM). On Friday, while out of town I reported prices at several stations and also stations along the drive back home. Saturday (this morning) while running errands, I reported a few prices and tonight also. . Yet consecutive days is ZERO. . . . please help me. . .
Profile Pic
Einstein47
Champion Author Utah

Posts:13,723
Points:2,627,195
Joined:Sep 2006
Message Posted: Nov 24, 2012 11:32:46 AM

I second my thanks for the quick fix. I have a question though - what is the best way to communicate with the GasBuddy app developers when a major problem (this was a BIG RED FLAG for me) happens? Forum, Google play review comments, or email?
Profile Pic
Browncoat1
Champion Author Grand Rapids

Posts:2,322
Points:1,528,900
Joined:Sep 2005
Message Posted: Nov 24, 2012 9:37:49 AM

The app seems to work faster now, at least for me.

Thanks for the prompt fix.
Profile Pic
teddytrow
Rookie Author Iowa

Posts:46
Points:124,485
Joined:Jul 2012
Message Posted: Nov 23, 2012 3:35:57 PM

Thanks GB. Awards are now back to normal. Great job!
Profile Pic
teddytrow
Rookie Author Iowa

Posts:46
Points:124,485
Joined:Jul 2012
Message Posted: Nov 23, 2012 2:07:28 PM

trainspooter06: "Mine now works. However, the Iron Man award and Commuter award were reset. I guess its not the worst thing in the world.."

Mine also.
Profile Pic
Don
Moderator
Message Posted: Nov 23, 2012 12:44:46 PM

After the amount of feedback we've received through the site, the app, and through Google Play, it looks as though v2.19 has resolved this connection issue.

If you've not yet done this, please update to the newest version and let us know if this helps.

-Don
Profile Pic
cucamongacurtis
Champion Author San Bernardino

Posts:3,253
Points:724,665
Joined:Oct 2012
Message Posted: Nov 23, 2012 10:10:31 AM

Mine started working late last night (Droid on Verizon Wireless network). Thank you very much!!
Profile Pic
trainspotter06
Champion Author Minnesota

Posts:3,241
Points:995,950
Joined:Oct 2011
Message Posted: Nov 22, 2012 10:44:53 PM

Mine now works. However, the Iron Man award and Commuter award were reset. I guess its not the worst thing in the world...
Profile Pic
movrshakr
Champion Author Florida

Posts:1,423
Points:1,899,675
Joined:Jan 2008
Message Posted: Nov 22, 2012 4:29:27 PM

.
Yea!

Now works for me on an ATT Galaxy S1.

Thanks GasBuddy for your efforts to solve! On Thanksgiving no less!

kudos indeed.
Profile Pic
GM
Moderator
Message Posted: Nov 22, 2012 4:22:30 PM

We've been working with a few other users and it looks like this issue has been resolved. Would you be able to confirm this please? In case it doesn't work, could you go to the settings and clear the data and the cache? If you have any saved searched they will be lost.

Thanks for your cooperation and patience.



- Ryan (RD)

[Edited by: GM at 11/22/2012 4:23:10 PM EST]
Profile Pic
Browncoat1
Champion Author Grand Rapids

Posts:2,322
Points:1,528,900
Joined:Sep 2005
Message Posted: Nov 22, 2012 9:22:18 AM

Just to put my voice in.

I'm still running the Original Droid (w/Froyo) and haven't been able to connect since - I believe - Monday.

I'm patiently waiting.
Profile Pic
DavisSta
All-Star Author San Francisco

Posts:775
Points:2,954,015
Joined:Jun 2004
Message Posted: Nov 22, 2012 2:22:13 AM

I have not been able to connect with the app last night and all day today. My phone is a Motorola Triumph on Virgin Mobile (a Sprint subsidiary, which uses the Sprint network).
Profile Pic
movrshakr
Champion Author Florida

Posts:1,423
Points:1,899,675
Joined:Jan 2008
Message Posted: Nov 21, 2012 9:22:36 PM

.
Unofficial update...

GasBuddy personnel are working feverishly to resolve this. It only affects a very small percentage of brands/models of phones using GasBuddy, but for those of us with one of the affected ones,, it is a real issue of course.

They have made major progress on analyzing the problem and now know the source of it (very good there), but still must find a way to fix it, and I have no data on how long that might take. I suspect even they do not really know when the Ah Ha! moment will come--followed by coding, followed by market injection process.

My message is...take heart; things are looking up.
Profile Pic
cucamongacurtis
Champion Author San Bernardino

Posts:3,253
Points:724,665
Joined:Oct 2012
Message Posted: Nov 21, 2012 9:16:07 PM

I am still having this problem. It seems like my phone cannot tell the Gasbuddy server my location . . . For awhile I was able to use the mobile website on my phone, now it is also having problems . . . it can't determine my location.
Profile Pic
Don
Moderator
Message Posted: Nov 21, 2012 3:12:02 PM

I should clarify, if you do volunteer to receive this test version it is more of a "diagnostics app" - it should help determine where the communication errors are coming from.

-Don
Profile Pic
Don
Moderator
Message Posted: Nov 21, 2012 9:05:41 AM

If you are interested in trying a beta version of the Android app, please contact us through the Website Feedback area.

Thanks for your help and for your patience.

-Don

[Edited by: Don at 11/21/2012 9:06:06 AM EST]
Profile Pic
MyVanIsBigger
Rookie Author New York

Posts:13
Points:696,385
Joined:Nov 2011
Message Posted: Nov 21, 2012 12:05:55 AM

I'm having the same problem. It started this morning, it seemed that all my apps that connect to the internet didn't work on my LG Ally on Page Plus Cellular. At lunch, I went home and tried a Motorola Droid Plus on wifi (no cell service on phone) and it ALL worked fine. The rest of the day on the Ally the other apps improved but still no GasBuddy. At home tonight, Droid is fine, but GasBuddy is still not working on the Ally (wifi or 3G). I also tried reinstalling it, nothing.
Profile Pic
97PearlCat
Champion Author Tulsa

Posts:6,390
Points:1,343,970
Joined:Dec 2010
Message Posted: Nov 20, 2012 11:42:08 PM

My samsung wont work but my kids phone works fine. Same phone same carrier.
Profile Pic
samsonov88
Champion Author Maine

Posts:6,528
Points:1,160,115
Joined:Jan 2007
Message Posted: Nov 20, 2012 10:51:40 PM

Tried all day and still cant connect on US Cellular. I have the Samsung Galaxy

[Edited by: samsonov88 at 11/20/2012 10:52:43 PM EST]
Profile Pic
cucamongacurtis
Champion Author San Bernardino

Posts:3,253
Points:724,665
Joined:Oct 2012
Message Posted: Nov 20, 2012 5:18:34 PM

I have had this problem for the past 10 hours. I am using an Android phone on the Verizon Wireless cellphone network in Southern California. I have had the same problem in multiple wide-ranging geographic areas this morning. I have un-installed and re-installed the app twice. I have turned my phone off and on multiple times. I have not been able to fix this problem. As recently as yesterday afternoon it worked fine . . .
Profile Pic
teddytrow
Rookie Author Iowa

Posts:46
Points:124,485
Joined:Jul 2012
Message Posted: Nov 20, 2012 4:56:41 PM

I have been having this problem all day. I have 2 Samsung mezmorize phones on the US Cellular network. Missed posting a few dozen stations prices today. The ones I did get done were from the old mobile site.
Profile Pic
Don
Moderator
Message Posted: Nov 20, 2012 3:31:08 PM

From the sounds of things this might be a carrier specific issue, when you guys have a moment, could you let us know what your carrier is?

The reason we're thinking it might be carrier or region specific is because not everyone has been experiencing the connection timeout issue, but we've received enough feedback emails and Google Play ratings outlining and supporting an existing problem, it is happening with number of different devices (not just one specific device) and is happening in a number of different areas (NC, PA, LA, ND, etc), and to top it off we've yet to replicate the same issue on our end.

Keeping a communications issue in mind, there's probably nothing you guys can do to change/refresh phone settings that will see any improvement. Thanks for your patience.

-Don



[Edited by: GM at 11/20/2012 4:40:26 PM EST]
Profile Pic
UNCTEP
Rookie Author Charlotte

Posts:1
Points:657,170
Joined:Apr 2011
Message Posted: Nov 20, 2012 10:14:12 AM

Been having the same problem all morning. Won't connect at all.
Profile Pic
scoutmaster
Champion Author Pittsburgh

Posts:95,533
Points:3,763,590
Joined:Mar 2003
Message Posted: Nov 20, 2012 10:02:19 AM

I had that problem earlier this morning but it went away.
Topic is locked Back to Topics